מידע חשוב על צו ראשון

ביום של הצו הראשון מתקיימת סדרה קצרה של בדיקות ומבחנים שונים אשר מטרתם היא לאסוף את הנתונים האישיים של כל מלש"ב, וכך לקבוע את האפשרויות שיעמדו בפניו בשירות הצבאי. למעשה, הצו הראשון מהווה בסיס להחלטת גורמים במערכת הצבאית לאן לשבץ אתכם, שכן ביום זה נאספים עליכם הפרטים האישיים הרלוונטיים. לפיכך,חשוב להקפיד על הכללים ביום הזה ולייצג את עצמכם בצורה הטובה ביותר שכן כידוע "אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני"...
האם צו ראשון הוא חשוב?
כאמור, מבדקי הצו הראשון הינם מבדקים חשובים מאוד לכל מועמד לשירות ביטחון (או בקיצור, מלש"ב), והוא לא רק הזדמנות להתחמק מיום של לימודים.
במהלך היום הזה ייקבעו שני נתונים חשובים אשר ישפיעו על השירות הצבאי שלכם:
1. קב"א (קבוצת איכות)
2. פרופיל
שני הנתונים הללו יקבעו על התפקיד אליו תשובצו בעתיד ועל ההזדמנויות שיוצגו בפניכם לאחר הגיוס לצבא. את הנתונים הללו יהיה קשה מאוד לשנות בעתיד, אם תרצו לעשות זאת, ולכן חשוב מאוד להקפיד על הופעה נאותה ועל מילוי כל הפרטים בתשומת לב בצו הראשון.
מהו מהלכו של הצו הראשון?
המערכת הצבאית שואפת לנתב את כל המלשבי"ם למסלול שהכי מתאים להם, ובהתאמה ישנה בדיקה עקיפה של כלל הנתונים שלכם. לפיכך, הבדיקות מתחלקות למספר סוגים-
1. אימות נתונים- בתחנה הראשונה, תעברו שאלון בסיסי שבמהלכו מאבחנת פסיכוטכנית תתעד פרטים הנוגעים אליכם כגון מצב ההשכלה שלכם, מצב משפחתי, מקום מגוריכם וכדומה. כמו כן, תידרשו לעבור מבחן בשם מבחן עברית, במסגרתו תיבחן השליטה והרמה שלכם בשפה העברית. שימו לב- על בסיס תוצאות המבחנים המתוארים לעיל יוחלט אם אתם מתאימים לקצונה והציון ישפיע על קביעת הקב"א שלכם.
2. מבחנים פסיכוטכניים- תחנה בה תעברו מבחני ידע כמותיים, מילוליים וצורניים. את המבחנים לא ניתן לעשות פעמיים ועל כן מומלץ להתייחס אליהם ברצינות. המבחנים נעשים במחשב ולכל שאלה ישנה תשובה אחת נכונה. לאחר מכן יינתן לכם דפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני)וקב"א (קבוצת איכות) ועל כן חשוב להתכונן למבחנים אלה מראש.
לידיעתכם- באפשרותכם להתכונן מראש למבחנים הפסיכוטכניים בתכניות המוצעות לכם על ידי מכונים המציעים שירות מסוג זה. למידע נוסף- תוכלו להיעזר בחיפוש בגוגל
3. ראיון אישי- בתחנה זו, תתבצע גם לבנים וגם לבנות שיחה באופן אישי עם מאבחנת פסיכוטכנית שתשאל אתכם שאלות הנוגעות אליכם. בתשובות שתתנו, מומלץ להדגיש את התכונות הטובות שבכם, לדבר בשפה גבוהה וזאת במטרה להגביר את הסיכויים שציון הקב"א שלך יהיה גבוהה.
4. בדיקה רפואית-הבדיקות הרפואיות קובעות את הפרופיל הצבאי שלכם, ובעזרתו תיקבע גם הכשירות הגופנית והבריאותית שלכם לשירות בתפקידי צה"ל.
קיימים מספר פרופילים שונים, כאשר הגבוהה בהם מעיד על יכולת גבוהה לשרת, והפרופיל הנמוך ביותר מעיד על יכולת נמוכה לשרת:
פרופיל 97- בעלי פרופיל זה הינם בריאים ואף יכולים לשרת ביחידות קרביות
פרופיל 82- כשיר/ה לשירות יחידות שדה ובחיל הרגלים בהתאם לסעיף הליקוי הרלוונטי
פרופיל 72- ניתן בין השאר לחיילים עם אסטמה, בעיות ברכיים, בעיות גה וכדומה. חיילים בעלי פרופיל זה, הינם כשירים לשירות ביחידות הלוחמות חוץ משירות בסיירות וביחידות חי"ר
פרופיל 64- כשיר/ה לשירות במערכים תומכי לחימה כגון משמר הגבול, לוחם הגנה אווירית, לוחם פיקוד העורף וכדומה
פרופיל 45- פרופיל שאינו מאפשר שירות בתפקידי לחימה
פרופיל 25- פרופיל הניתן למתנדבים שניתן להם על סמך סיבות רפואיות או נפשיות
פרופיל 24- ניתן לחיילים שאינם יכולים לשרת באופן זמני עקב בעיה בריאותית. הפרופיל צריך להתעדכן מחדש בכל תקופה על ידי רופא לשכת הגיוס במידה והוא עדיין בתוקף
פרופיל 21- בעלי פרופיל זה לא יהיו כשירים לשרת בצבא עקב סיבות רפואיות או נפשיות.
האם ניתן לשנות את הנתונים האישיים שלי?
במידה ואתם לא מרוצים מהפרופיל הצבאי שלכם, באפשרותכם לערער עליו במקרה בו המלש"ב מאמין כי הפרופיל שניתן לו אינו תואם את יכולותיו בפועל, או שחל שינוי כלשהו במצבו הרפואי מאז הצו הראשון.
כמו כן, הערעור יתבצע על ידי פנייה ליחידת מיטב (שליחת מכתב למייל או באזור האישי שלכם באתר), וילווה במסמכים הרפואיים הרלוונטיים.
מה צריך להביא לצו הראשון?
כשאתם מגיעים אל הצו הראשון עליכם להביא עמכם כמה פרטים חשובים מאוד (וכדאי לארגן הכל מראש בתיק מסודר בכדי לא לשכוח דבר):
המסמך של הצו הראשון שקיבלתם.
תעודה מזהה (תעודת זהות, דרכון ישראלי, רישיון נהיגה או תעודת עולה)
השאלונים הרפואיים אשר צורפו אל הצו הראשון כאשר הם מלאים וחתומים על ידי רופא.
אישורים רפואיים שונים לגבי מחלות ואשפוזים שונים על פי האמור בצו הראשון.
לקויי למידה נדרשים להביא גם מסמכי אבחון דידקטי ( חשוב לשים לב כי אתם מביאים את האבחון המלא, לא רק את הסיכום)
פרטי קופת החולים בה אתם חברים (שם הקופה, הסניף, הרופא המטפל ומספר הטלפון)
פרטים אישיים של ההורים שלכם (שמותיהם, מספרי הזהות ושנת הלידה)
דרכון זר, במידה ויש.
כתובת דואר אלקטרוני.
בנוסף, אתם יכולים להביא גם תוצאות בדיקת שתן כללית עדכנית (לכל היותר שלושה חודשים לפני הצו) וכך לחסוך את בדיקת השתן המבוצעת בלשכת הגיוס.
זקוקים למידע נוסף? רוצים להתכונן בצורה טובה יותר לצו הראשון? באתר חיילים מצייצים תוכלו למצוא מידע רב שיעזור לכם בכך!
אולי יעניין אותך גם




חם באתר
תגובות
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי שימוש
שלח
הכנה לצו ראשון
נדב 10/11/2020 14:13