שמרו על הגב: המדריך לבחירת המזרן הנכון לכם

לפי סטטיסטיקה שמבוססת על נתונים מצה"ל, חייל מבקר בכל שנה אצל רופא פי 3 מאשר בן גילו שאינו משרת בצבא. מלבד הלחצים הפיזיים והנפשיים שכרוכים בשירות, חיילים מחויבים במספר גדול יותר של בדיקות רפואיות ובהליך מסורבל שעלול להקשות עליהם להגיע לפגישה עם רופא מומחה. כמו כן, רוב התלונות של חיילים הם על שברי מאמץ וכאבי גב.
תלונות על כאבי גב לא שמורות רק לחיילים ומחקר ישראלי מ-2011 גילה שהם משפיעים על 90% מהאוכלוסייה, אך אין ספק שלובשי מדים נמצאים בקבוצת סיכון: זה מתחיל בעומס הפיזי מהטירונות ועד השחרור, כולל הרגלי אכילה ושינה לא נכונים ובעיקר נובע מאיכות המיטות והמזרנים שאותו מקצה צה"ל לחייליו. בנוסף, כמעט בלתי אפשרי לשמור על שגרה של 7-8 שעות שינה רצופות מדי לילה וגם שימוש יתר בחומרים ממריצים לא תורם ליכולת של הגוף להתאושש ממאמץ.
מצד שני, לא צריך להסיק מהאמור לעיל שחיילים אמורים וחייבים לסבול מכאבי גב. יש הרבה דרכים למנוע כאבים מן הסוג הזה והכל מתחיל במודעות לנושא. לאחר מכן ניתן לבדוק אופציה להחלפת המיטה כאשר יוצאים הביתה, להשוות בין סוגים שונים של מזרנים כדי להשיג תמיכה אורטופדית מלאה ובמידת הצורך לבצע את ההתאמות הנדרשות גם בבסיס.
למה יש כל כך הרבה מזרנים ועל מה אתם ישנים בבסיס?
מזרן הוא המשטח שעליו אנחנו ישנים ויש לו השפעה קריטית על איכות השינה. לעומת המיטה שמעניקה את השלד ומשמשת בתור פלטפורמה בלבד, המזרן אמור לאפשר זרימת דם תקינה ולהפוך את הורמון הגדילה שמופרש על ידי המוח למשהו פרקטי שהגוף יכול לעבוד איתו. הבעיה היא שלכל אחד מאתנו מבנה גוף אחר גם אם בצבא כולנו מקבלים את אותה מיטה, אז יש גם המון סוגים שונים של מזרנים.
ההבדל העיקרי הוא בין מזרני קפיצים, לטקס, ויסקו וספוג. המזרן שאתם ישנים עליו בבסיס הוא מספוג והרכב חומר הגלם העיקרי בו הוא פוליאוריטן מוקצף. זה מזרן שמעניק יציבות טובה מבחינת תמיכה אורטופדית, אך הנוחות שלו אינדיבידואלית ויש כאלה שמתקשים להירדם עליו. כמו כן, הבלאי שלו בינוני והוא אחראי רק לייצב את עמוד השדרה אבל לא לפתור בעיות שקשורות לכאבי גב. חוץ מזה, מיותר לציין שטכנולוגיית הייצור של מזרני הספוג בצבא מיושנת למדי ועלות הרכישה שלו נמוכה.
לשם השוואה, המזרן הרגיל שאולי יש לכם בבית עשוי מחוטי מתכת ומכונה "מזרן קפיצים". זה מזרן שמתאפיין בתמיכה מרחבית חלקית בלבד בכל הנוגע לתמיכה אורטופדית, אך את הנוחות המוגברת משיגים על ידי שכבות הריפוד העליונות. החסרונות של מזרן קפיצים הם בלאי גבוה, התנגדות גבוהה שעלולה לגרום לעיכוב מעברים נוזלים בגוף ועלות רכישה בינונית ולא תמיד משתלמת.
ויסקו לעומת לטקס: הדור הבא של המזרנים
חיילים בסדיר או בקבע שנמאס להם להתפשר על איכות השינה ורוצים להשקיע חלק מהמשכורת הצבאית במזרן חדש צריכים לתת עדיפות לאופציה של לטקס או ויסקו. שני המזרנים האלה מייצגים את הדור הבא של הענף, הם מומלצים עבור גברים ונשים בטווח רחב של גילאים ובעזרתם ניתן להפוך את חדר השינה בבית לסוויטה של בית מלון.
מזרני לטקס עשויים תחליב גומי אורגני והם מעניקים תמיכה נקודתית אופטימאלית. נוחות השינה המרבית מושגת על ידי שימוש בשכבת ריפוד עבה, הבלאי שלהם נמוך והם מתאפיינים בתו תקן של מוצר אורגני, סטרילי ואנטי-בקטריאלי. אם זה לא מספיק, הטכנולוגיה מאחוריהם מתקדמת והחיסרון היחיד הוא עלות גבוהה.
מנגד, מזרני ויסקו מיוצרים מפוליאוריטן בטכנולוגיה מיוחדת והיתרון המובהק שלהם בא לידי ביטוי בהתאמת תמיכה אורטופדית מדויקת על פי קימורי הגוף של כל משתמש. הבלאי שלהם נמוך על אף הרגישות הגבוהה, הם מספקים התנגדות נמוכה במיוחד שמאפשרת מעבר נוזלים תקין ללא הפרעות והטכנולוגיה מאחוריהם היא המתקדמת ביותר בעולם.
איזה מזרן מתאים לכם באופן אישי?
האמת היא שהיכרות עם ההבדלים האובייקטיביים בין סוגים שונים של מזרנים לא תמיד תעזור לכם לשפר את איכות השינה בצבא ובאזרחות. לצד כל אלו, כדאי לכם להביא בחשבון העדפות אישיות ולתת עדיפות למזרן שאותו אפשר לקחת לתקופת ניסיון בבית. במידה ואתם סובלים מבעיות בריאות כמו כאבים מסוגים שונים, עייפות כרונית או תשישות, עליכם לוודא שניתנת התחייבות להקלה בסימפטומים כתוצאה משימוש במזרן הנרכש.
בשורה התחתונה, המזרן שנכון לכם הוא זה שיעניק תמיכה אורטופדית אידאלית ויעזור לגוף למלא מצברים גם אחרי שבוע ארוך בצבא. כדאי להשקיע במזרן איכותי ולזכור שמדובר בהוצאה משתלמת לטווח ארוך. לא משנה כמה זמן נשאר עד השחרור, המזרן הוא אחד הדברים היחידים שישפיעו עליכם עוד הרבה אחרי שתגזרו את החוגר.
אולי יעניין אותך גם




חם באתר
תגובות
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי שימוש
שלח