איך להתכונן לצו ראשון?

המבחן הפסיכוטכני
מה שחשוב לזכור מהרגע הראשון זה כי הכנה לצו הראשון מורכבת מכמה שלבים משמעותיים ולכן צריך להתכונן באופן אישי לכל אחד מהם. השלב המרכזי, ויש שיאמרו המשמעותי ביותר, הוא מבחן הפסיכוטכני. המבחן הפסיכוטכני דומה במהותו למבחן פסיכומטרי ומורכב ממספר פרקים. חלקם בוחנים הבנה בשפה האנגלית, חלקם מתמקדים בשליטה בשפה העברית, לצד פרקים הבוחנים ידע מתמטי והבנה של מספרים. הכנה ייעודית למבחן תוך תרגול שלו מראש יסייעו באופן משמעותי להתמודדות איתו ויעלו את הסיכויים להשיג תוצאות טובות. התוצאות הטובות ישפיעו באופן ישיר על הסיכוי שלכם להתמיין לתפקיד שאתם רוצים, ולכן לא כדאי להקל בו ראש. ההכנה הראשונית תסייע לכם להגיע מוכנים למבחן, כך גם תגיעו ללא חוסר ודאות ותדעו בדיוק מה מצפה לכם.
ההכנה לקראת הצו הראשון מציעה למלש"בים את כל המעטפת והליווי הדרוש לפני המבחנים האמיתיים. ההכנה כוללת מבחני סימולציה שונים וטיפים למענה על שאלות, איך לחסוך בזמן במהלך המבחן ולהימנע מבזבוז זמן יקר (המבחנים עצמם מוגבלים בזמן), והיכרות מוקדמות עם השאלות והמבנה שלהן טרם ההגעה למבחן האמיתי. במסגרת ההכנה תוכלו לתרגל את השאלות בכל חלק, בהתאם לאופי ולדרישות שלו, ולרכוש כלים להתמודדות עם כל השאלות בכל החלקים. היתרון הגדול בהכנה הוא שניתן ללמוד מטעויות שונות לפני המבחן האמיתי, ולהימנע מהן בזמן אמת. ההכנה תסייע לכם להימנע מהפתעות, תוכלו להגיע מוכנים לכל שאלה, ללמוד באופן נקודתי את כל החלקים הקשים לכם ולחזק את החלקים שבהם אתם שולטים. אין ספק כי הכנה כזאת יכולה לעזור באופן משמעותי למוכנות שלכם ולהעלות את הסיכויים להצלחה.
הכנה מנטלית – לא פחות חשובה
ההכנה המנטלית חשובה גם היא להצלחה. צריך להבין כבר מהרגע הראשון שמדובר במבחן ארוך מאד, עם פרקים ארוכים עמוסי שאלות וקצובים בזמן, כזה שיצריך אתכם לשמור על ריכוז לאורך זמן ולענות בהקדם על כל שאלה כאשר לא ניתן לחזור אחורה לאחר סיום כל פרק. שווה בהחלט להתחיל להתכונן לשעות הארוכות של המבחן, להגיע אליו אחרי לילה של שינה ארוכה וטובה ולדאוג מראש לבקבוק מים ונשנושים שיעזרו לכם לשמור על הריכוז לכל אורך הדרך.
חשוב לזכור כי הליך הגיוס והתפקיד שאליו תגיעו, לצד כל היכולות והאיכותיות שצה"ל יזהה בכם, יכולים ללוות אתכם גם בחייכם המקצועיים בעתיד. גם אם המבחנים נראים לא מאוד משמעותיים ממבט ראשון, הם מהווים חלק בלתי נפרד מהליך המיון והשיבוץ שלכם. התפקיד שתמלאו בצה"ל יכול להוות ניסיון משמעותי בעולם התעסוקה, וניתן לרכוש מקצוע שלם בצה"ל שיהווה תשתית להתחלת הקריירה שלכם עם השחרור. כדאי להשקיע בכל שלב ושלב מהליך הגיוס וגם במילוי התפקיד עצמו, כדי להפיק את המיטב מהשירות, גם בעבור עצמכם וגם בעבור העתיד המקצועי שלכם. ישנה תופעה של מלש"בים חסרי סבלנות שפשוט רוצים לסיים את המבחן ומקליקים על תשובות באופן אקראי רק כדי לסיים במהירות. דעו שזו דרך בטוחה לקבל ציון נמוך, מה שיקשה עליכם לקבל זימונים ליחידות שמעניינות אתכם ולהתמיין לתפקיד שמתאים עבור היכולות שלכם.
הריאיון האישי
עוד חלק חשוב ומשמעותי בצו הראשון הוא הריאיון האישי שמתבצע על ידי המאבחנים הפסיכוטכניים. המטרה של הריאיון הזה היא להכיר כל מועמד, לנסות להבין את מידת המוטיבציה שלו לשירות בתפקידים שונים ולהבין עד כמה שניתן מפגישה אחת בלבד, עד כמה הוא מתאים לשרת בתפקידים הללו. גם כאן אתם מתבקשים פשוט להיות עצמכם ואין צורך להמציא תשובות מראש או להגיד דברים שאתם חושבים שהמאבחנים רוצים לשמוע. עליכם לענות בקצרה ובאופן תמציתי על השאלות ששואלים אתכם, לא להתחכם ולהראות שאתם רציניים לגבי התפקידים בהם אתם מעוניינים. כדאי להראות רצינות לצד האני האמיתי שלכם, ולהבליט את התכונות החזקות אצלכם. חשוב להימנע מבדיחות מיותרות ושיחות על נושאים בלתי רלוונטיים, משום שכדאי לדבר רק על הנושאים שחשובים עבור התפקיד והיחידה העתידית שלכם. אל תיראו נלהבים יתר על מידה, אך כדאי להבליט את המוטיבציה הגבוהה והרצון לשרת ולתרום במסגרת המתאימה לכם.
הכנה כללית
המבחן הפסיכוטכני והריאיון האישי הם אומנם שני החלקים המרכזיים בצו הראשון, אבל צריך לזכור שזה לא הכול ושבמהלך היום תעברו עוד שלבים כמו מיון ראשוני ובדיקת רופא שתקבע את הפרופיל שלכם. חשוב מאד להגיע רגועים אחרי שנת לילה טובה, לשים בתיק בגד חם אם היום מתארך וכמובן לארגן מראש סנדוויצ'ים ושתייה שיעזרו לכם להחזיר אנרגיה לגוף אחרי שעות ארוכות. זכרו כי מטרתו של הצו הראשון היא להבין מי אתם כדי להתחיל ולמיין אתכם לתפקידים מתאימים ולכן אל תנסו להציג מצג שווא או להתהדר ביכולות או ידע שאתם לא באמת מחזיקים להם. אם תיגשו לצו הראשון כך, תוכלו בהחלט לקבל זימונים ליחידות שמעניינות אתכם ותתחילו את המסלול הצבאי שלכם ברגל ימין. שיהיה שירות קל ומשמעותי!
אולי יעניין אותך גם




חם באתר
תגובות
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי שימוש
שלח